Lumea are tot mai mult nevoie de oameni și companii pentru a face alegeri sustenabile, iar noi ne-am luat angajamentul de a face ceea ce este corect față de clienții și angajații noștri, dar și față de mediul înconjurător.
Ne dorim să avem un impact pozitiv asupra mediului în timp ce creăm valoare atât pentru companie, cât și pentru consumatori și de aceea suntem convinși că singurul drum înainte, spre viitor, este sustenabilitatea. Avem convingerea că bunăstarea de azi și înaltele standarde de viață trebuie să mențină lumea la fel de frumoasă și diversă pentru generațiile viitoare.
În calitate de companie responsabilă, suntem conștienți de importanța și influența pe care o au acțiunile noastre asupra mediului înconjurător și de aceea acționăm pentru îmbunătățirea continuă a performanțelor de mediu și pentru prevenirea poluării prin protejarea calității factorilor de mediu.
Prin aderarea la Asociația Environ și transferul responsabilităților legale, asigurăm gestionarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) care rezultă în ultima etapă a ciclului de viață al produselor puse pe piață.
Deșeurile de echipamente electrice și electronice (pe scurt DEEE), cum ar fi computerele, televizoarele, frigiderele sau telefoanele mobile, reprezintă fluxurile de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din UE.
În cazul în care nu sunt gestionate în mod corespunzător, DEEE pot provoca probleme majore de sănătate și poluare a mediului din cauza conținutului ridicat de substanțe periculoase. În plus, materii prime valoroase care pot fi refolosite la fabricarea altor produse sunt irosite. Tocmai de aceea, aruncarea DEEE la gunoi este INTERZISĂ și pedepsită prin lege (simbol pubelă tăiată).
Împreună cu partenerul nostru de sustenabilitate, Environ, am implementat un sistem de colectare selectivă a DEEE, asigurându-ne astfel că toate echipamentele electrice vechi sau defecte pe care le preluăm, ajung în facilitățile de reciclare unde sunt supuse unor procese specializate de decontaminare și neutralizare, iar materiile prime secundare rezultate în urma reciclării sunt reintroduse în circuitul economic.
Atunci când se strică ori pur și simplu alegi să le înlocuiești cu modele de generație mai nouă sau mai eficiente energetic, reciclează echipamentele vechi!
Poți solicita preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu la adresa logistica@environ.ro, telefon 031.827.0000 sau verifică cel mai apropiat punct de colectare pe www.undereciclam.ro!
Motive să reciclezi și tu:
- previi poluarea mediului înconjurător
- reduci dependența de resursele naturale limitate
- contribui la crearea unei societăți sustenabile